Ще видите какво ще бъде нашето предложение за управител на БНБ в рамките на законовия срок, следете утре социалните мрежи, за да се информирате. Това каза пред БНТ Станислав Балабанов от "Има такъв народ" относно избора на гуверньор на БНБ.

"Като цяло предложението за гуверньор на БНБ не е залегнало в коалиционното споразумение. Няма напрежение в коалицията. Ако си спомняте още в началото на това управление, една от големите заявки на управляващите беше, че когато има конкретна кандидатура, се събират най-добрите кандидатури и най-добрият бива избран за конкретния пост", коментира Балабанов.

"Господин Любомир Каримански, ако го разглеждаме като лице, което доби популярност в медиите в последните месеци и като експерт, сами може да се уверите в професионалните му качества. Той изнесе на гърба си два бюджета", подчерта Балабанов и допълни, че по отношение на личност като неговата винаги има мнозинство, защото е приет от всички.

"Най-важното нещо според нас е да спечели най-подготвената и професионална кандидатура, каза още депутатът от ИТН и обясни, че когато се коментира личност достатъчно доказана, няма причина кандидатурата да бъде оттегляна от гласуване в пленарна зала.