Не съм се замислял дали съм подслушван. Няма какво да крия. Това заяви пред БНР Любомир Каримански от ръководството на „Има такъв народ”.

„Нито разговорите ми са били за организиране на задкулисие, нито бих се притеснил от разговорите си с колегите, тъй като то е било по професионални теми”, каза още той и добави, че един свободен човек не би трябвало да се притеснява от подобни неща.

По думите му, по-притеснително в случая е нарушаването на достойнството на един човек да бъде подслушван и инструментариума, с който е работело правителството на Бойко Борисов и с който службите разполагат, за да, вероятно, изнудват и манипулират личности.

„Ако смятат, че могат да уязвят чрез битовизми или чрез влизането в личното пространство на хората, то това само ще покаже ниското ниво и непристойното поведение на хората от правителството на Бойко Борисов„, посочи Каримански.

Попитан дали целите на ИТН на предсрочния вот са да спечелят изборите и да получат мандат за управление на държавата, той отговори положително.  

На въпрос защо в предишния парламент са изглеждали стреснати от резултата и не са имали готовност да поемат управлението на държавата, Любомир Каримански каза: „Добре ли би било да се изгради фундамент на една нова къща на едни плаващи пясъци, които незнайно в кой момент биха подали и да се срути всичко.

Има принципни неща, без които не може да се направи добрата основа. По основни проблеми в един момент се гласува по един начин, в следващия момент – по друг”, обясни той.