Дани Каназирева и Владимир Кисьов са лицата на "Нова република“ в Пловдив. Каназирева води в градската листа и тази в Пловдивска област, а Кисьов е трети след нея в 16-и МИР и втори пак след нея в 17-и МИР.

В града двамата са познати като политически хамелеони, припомня сайтът "Хипотези". Каназирева и Кисьов баха общински съветници съответно от ГЕРБ и партията на Стефан Софиянски - ССД, в периода 2007-2011 г.

„Нова република“ е съставена от партията на Кънев ДСБ и „Съюз за Пловдив“ – формацията на бившия член на ГЕРБ Дани Каназирева.

Дясна ръка на Каназирева в „Съюз за Пловдив“ е бизнесменът Владимир Кисьов. Същият е бил член на партията на Софиянски в продължение на осем години (2003-2011). Той е общински съветник и нейн заместник в партията. Кисьов е и основен двигател, организатор и спонсор на предизборните кампании в Пловдив, след които местната партия получи над 10% от вота на пловдивчани.

Интересни са отношенията между „Съюз за Пловдив“ и ГЕРБ. От една страна, хората на Дани Каназирева обясняват, че са коректив на управляващите. От друга - кметът Иван Тотев предложи Каназирева за председател на общинския съвет и назначи една дузина нейни хора в администрацията. От трета – фирмите на едрия предприемач Кисьов работят учудващо добре с общината. Владимир Кисьов се ползваше с благоволението и на предишния градоначалник Славчо Атанасов  в периода 2007-2011. По това време самият той е  общински съветник на Софиянски, а в Пловдив управляваха ВМРО и БСП.