Десислава Атанaсова от ГЕРБ и Крум Зарков от БСП се изправиха в горещ дебат по повод надвзетите субсидии, които партиите са получавали през последните години. 

„Знам, че сумата за всички политически партии е между 16 и 18 милиона лева“, уточни Атанасова.

„Спор няма да има, защото сме на едно мнение. Може да звучи парадоксално, но всички политически партии – заедно и без никой да реагира и забележи сме взимали тези субсидии“, поясни още тя.

„Спор има. И спорът не е в това, че парите трябва да се върнат, а как се стигна до вземане на повече пари. Очевидно е, че Законът не е бил приложен“, каза пък Зарков, който бе категоричен, че вина за това има Министерство на финансите.

БЛИЦ припомня, че заради това от левицата преди време поискаха оставката на финансовия министър Владислав Горанов.

„Не е нужно да припомняме, че не само Горано в бил финансов министър през това време. Вярно е, че госпожа Корнелия Нинова сега е в оставка, но нека потърсим и нейната политическа отговорност“, контрира го нежното острие на ГЕРБ.

„Започнахме проверка, за да видим от къде сме взели повече пари. Оказа се, че наш служител е ходил до Министерство на финансите и от там са го успокоили, че всичко е законно“, отвърна Зарков.

„Нинова около два или три месеца е декларирала, че БСП трябва да получи сумите, които и финансовото ведомство са изчислили. Имам апел към контролните органи, а той е да бъдат малко по-внимателни“, заяви пък Атанасова.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!