Това е една работа, която трябва да свършим. Сега сме убедени, че ще я свършим. Има кръгове, които са се облагодетелствали от приватизацията. Това каза председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов в ефира на БТВ. "Активите, които са придобити от приватизацията, са оромни.

Към края на 90-та година беше приватизирана около 97% от българската икономика. Прокуратурата е водила доста разследвания, а най-много са били те по времето на Иван Костов. Повечето дела са приключили с оправдателни решения. Хората искат и трябва да знаят какво се е случило", подчерта депутатът от ГЕРБ. По отношение на давността той заяви: "Смятаме престъпленията да бъдат привързани към най-продължителната давност.

Приватизацията е ставала по много различни способи. Не делим сделките по определено време и от определено правителство. Задачата ни е до края на седмицата да имаме готовност за тези разследвания и съответните органи да имат достатъчно време да си свършат работата". Той коментира думите на проф. Иво Христов от БСП, който каза, че 80% от българите са дебилни и не могат да се подписват.

Той защити позицията на Русия, че Червената армия е спасила българските евреи. "Срамувам се от това изказване. Не може български депутат да служи на чуждо правителство. Трябва незабавно да се оттегли. Такива хора не трябва да влизат в парламента".