Поведението на Пламен Георгиев съответства на закона и дава възможност прокуратурата да проведе обективно разследване. Това каза пред журналисти новоизбраният министър на правосъдието Данаил Кирилов.

Във връзка със скандалите около апартаментите на властта Кирилов подчерта, че законът трябва да се прилага равно и еднакво за всички без значение дали са представители на законодателната, изпълнителната или съдебната власт.

„По отношение на личните решения на замесените в скандалите - не бих искал да ги коментирам. Смятам, че поведението, което вчера беше афиширано от председателя на КПКОНПИ, съответства на закона и дава възможност да се проведе разследване – не от КПКОНПИ, а от независимата прокуратура, което да е обективно и компетентно. Опозицията вече използва правни основания, които са установени в антикорупционния закон и които опровергават твърденията, които те разпространяваха повече от две години, че едва ли не няма никаква възможност за контрол за спазването на закона“, заяви Кирилов.

Той посочи, че ГЕРБ винаги реагира съобразно фактите и закона. „Убеден съм, че решението, което бъде взето от ГЕРБ, ще съответства напълно на нашата политика за борба с корупцията и спазването на закона“, коментира правосъдният министър.