Легитимността на новоизбрания президент е под въпрос. Това обяви в ефира на BG VOICE предложения за премиер от ГЕРБ Даниел Митов.

Според него на хората им е омръзнало от избори и това се вижда в ниската избирателна активност, което именно може да постави под въпрос колко хора реално подкрепят новоизбрания президент.

„Искам да поздравя Анастас Герджиков за положените усилия по време на кампанията. ГЕРБ запази своите позиции, особено при бруталния натиск от Бойко Рашков, който действаше като камикадзе. Подложи хората в страната на безпрецедентен натиск, нарушавайки закона. Той направи това, за да угоди на своя политически кръстник Румен Радев. В опитите си да направи това, той дори рискува да създаде конфликт между България и Турция“, каза Митов.

„Това са точно ченгеджийски номера, да се създаде истерия преди изборите. Такива внушения, че един е кандидат на Турция, а друг не, активизира националистически, истеричен и хулигански вот“, продължи Митов. Според него, в инициативния комитет, издигнал Румен Радев, има 27 души, които са от Държавна сигурност.

„Връща се Държавна сигурност на власт, хората схемите им, бизнесите им“, каза Митов.

Видеото с разговора с Даниел Митов може да видите ТУК