Не бих казала, че главният прокурор има прекомерно влияние върху членовете на ВСС. Самата аз съм била член на същия този съвет и моите лични впечатления не само от настоящия главен прокурор, но и от предходните, са, че не е оказвано такова влияние, това заяви в ефира на bTV тази сутрин Даниела Машева.

По мнението на заместничката на Иван Гешев не е приемливо намесата на политиците в работата на ВСС.

"Към настоящия момент той е сигнализиран със сигнал, който може да бъде подаден от всеки гражданин. Предстои да бъде направена преценка основателен ли е подобен сигнал и би ли могло да се направи такъв ход към отстраняване на главния прокурор. Но в случая повече става дума за такава политическа воля, която обаче може да се случи на практика единствено с промяна на Конституцията. Тогава изниква и въпроса – може ли това да се случи в обикновено Народно събрание или трябва да е във Велико народно събрание?!

Главният прокурор Иван Гешев не е недосегаем. И по Конституция, и по закон, той се отчита всяка година. Отделно от това той може да бъде викан в Народното съблрание, за да дава отчетност и за други периоди със съответните доклади за дейността на прокуратурата. Както е известно това се случи и миналата година, през октомври, тъй като такова искане беше внесено от народни представители. И сега, ако бъде повикан, ще направи същото".