Новият председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова проведе срещи с председателите на останалите парламентарни групи, пише Канал 3. Дариткова се е срещнала последователно с лидерите на ПГ на ОП, ДПС и ВОЛЯ.

По обясними причини среща с лидерката на БСП Корнелия Нинова не се проведе заради бойкота на социалистите, които не идват в парламента втори месец.

Разговорите на Дариткова с колегите й са били опознавателни, а целта им е била новата шефка на депутатите от ГЕРБ да гарантира, че ще продължи линията на предшественика си Цветан Цветанов да търси разбирателство по определени приоритети и теми в парламента. Тя е уверила Сидеров, Карадайъ и Марешки, че ще залага и занапред на диалога.

Пред медиите Дариткова запази мълчание. Тя не пожела да коментира и новината за свикването на КСНС от президента Румен Радев за корупцията по върховете на държавата, провокиран от Апартаментгейт.

Никога няма да мога да бъда Цветанов в парламентарната група, каза миналата седмица шефката на здравната комисия, която го смени начело на ПГ.