Вече няма възможност за оставка. Ще имаме пълен мандат. Това заяви в телевизионно предаване председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.

Запитана има ли скандал между Борисов и Дончев, та да не може вторият да е отговорник за изборите, тя отвърна: "Това е спекулация. Тъй или иначе Дончев ще трябва да е участник в изборния процес и няма как да организира изборите. Това наложи избирането на друг отговорник. Той ще е в кандидат-депутатските листи".

Тя коментира и обвиненията, че Борисов се е скрил в джипката, общува чрез фейсбук и не е логичен, какъвто е бил преди време: "Отново е спекулация на опозицията. Ако трябва да сме конкретни, по темите, по които опозицията иска да го види в парламента, няма как той да отговаря".

"Беше чиста политическа употреба на една изключително трагична ситуация искането Борисов да дойде да дава обяснения за нещастния инцидент, довел до гибелта на едно дете. Това не може да е искане за изслушване на премиер. Поведението на БСП неглижира истинския парламентаризъм: те или бойкотират, или отсъстват от залата", заяви Дариткова. 

По думите й Борисов не се е явявал една година в парламента, защото не е имало повод да бъде изслушван. "Всички въпроси, поставени от опозицията, са били в разрез с правилника и Конституцията на страната", категорична бе Дариткова.

"Имаме лица, които са ясни водачи. Разбира се, Борисов ще е в София и Пловдив. Същото мога да кажа за себе си - в Смолян, а Караянчева ще е в Кърджали. Нови имена: Здравният министър Костадин Ангелов ще е водач на листата във В. Търново", заяви тя.