Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова реагира в социалните мрежи по повод блокирането и в сградата на Националната телевизия при вчерашните протести срещу правителството.

"Няма да допусна да бъда използвана за повод за конфликт между протестиращи и полиция! Всички обаче имаме своите права!
#БНТ", написа Дариткова.



Припомняме, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и лидерът на БСП Корнелия Нинова бяха изведени с жандармерия от сградата на БНТ на ул. "Сан Стефано" в София. Причина за това станаха протестиращи, които препречиха изхода от пътя и скандираха обидни лозунги.

Всичко започна малко след 21 часа, като група демонстранти, начело с представители от "Демократична България" и "Боец", се отклониха от основното шествие и се позиционираха пред БНТ. 

Протестиращите обявиха, че няма да ги освободят, преди да излязат участниците в продължаващото в същото време издание на тв предаването "Панорама" - Даниела Дариткова от ГЕРБ и Корнелия Нинова от БСП.

Час и половина по-късно двете напуснаха едновременно сградата, но през различни изходи. През това време към вече заелата позиции група пред БНТ вече се бяха присъединили и протестиращи от приключилата преди това блокада на Орлов мост.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!