„Не само, че е възможно да имаме Радев и Йотова за президент и вицепрезидент, ами е напълно вероятно“, заяви пред „Евроком“ Атанас Славов от Изпълнителния съвет на „Да, България!“.

„Има се предвид позициите, които заемаше президентът в последната година и половина по ключови въпроси за българското общество“, допълни още той.

„Това, че той се позиционира не просто в сферата на обикновената политика, където имаме ляво, дясно и център.

Бих казал, че той се позиционира в сферата на конституционната политика, на стратегическите решения. Този силен политически жест в началото на годината, по някакъв начин ще детерминира политическата игра на терен“, категоричен бе Славов.

„Радев ще постави острия въпрос включително към лявата партия: Те готови ли са да приемат тази подадена ръка и то в сферата на конституционната проблематика?“, изтъкна представителят от Изпълнителния съвет на партията.

Положителните оценки за Радев на Славов се припокриват напълно със суперлативите и от други членове на коалицията.

Без значение дали ще се стигне за открита подкрепа от т.нар. „десни“ за Румен Радев, или ще се извърши неофициално прехвърляне на гласове към него, подобна ситуация няма да е прецедент.

Вече наблюдавахме същия сценарий на местните избори в София през 2019 г., когато „десни“ и БСП опитаха да направят Мая Манолова кмет на София. Благодарение на разменените гласове тогава, в момента ДБ имат редица районни кметове в столицата.