С тези посредници, парното няма как да не е 1000 лв. Звъняха ми приятели, че ще е повече. Ако си плащал 300 лв досега, ще станат 1500 лева. Това обяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по БНТ.

"Цяла Европа знае, че ако плащаме по новата схема на руснаците не носим валутен риск. Това е опорка на Промяната. Решението е на Кабинета, още в средата на месец април", коментира той.

"Най-голямата им далавера измамата по време на изборите. Убедиха хората, че се крадат 8 милиарда на година, оказа се, че не е така. В момента държавния бюджет е на санитарния минимум", каза още Добрев

Запитан, каква щеше да е разликата, ако ГЕРБ взимаше решенията:

"Още в първия ден на войната Даниел Митов щеше да е изстрелян в Щатите. Томислав Дончев щеше да виси 2 месеца в европейската комисия. Ако аз бях министър на енергетиката щях да съм в Египет, Катар....задачата ми щеше да е - "докато не намерите по-евтин газ, няма да се връщате". Така работи Борисов".

Газа, щеше да е с 20 процента по-евтин, обясни Добрев. Ние тримата от това висене щяхме да постигнем целта и щяхме да договорим по-евтин газ от производител. Убеден съм това", посочи той.

"Най-смешното е, че пак купуваме руски, само, че от Гърция. Руския газ минава през България, а гърците ни го връщат с 30 по-високо", коментира Добрев и припомни, че през 2012-г, правителството на Борисов е премахнало 3 посредника, като тогава цената е паднала с 40 процента. 

"От днес няма компенсации за тока. Така ли се борим с инфлацията? Няма как да управляваме с Промяната. Те управляват за да грабят. Пощите не работят, обаче "Еконт" работи на 10 пъти по-високи цени", завърши той.