При предишната оставка бях полуранен сега явно съм доубит. Политически, разбира се. Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ, който вчера подаде оставка като депутат в ефира на bTV.

„Тези постоянни нападки, обиди са изключително неприятни. Аз не съм от хората от поговорката „Ти го плюеш, той си мисли, че дъжд вали. Преди няколко дни излезе поредната фалшива новина, която се опита да ме забърка и мен в скандала с апартаментите и реших, че няма да издържа“, заяви Добрев.

Той призна и какво смята да прави в бъдеще.

„Засега ще остана областен координатор на Хасково. В момента, в който партията реши друго. Ще продължа да работя за ГЕРБ. Аз съм убеден, че няма по-добри експерти, по принципно управление“, призна Добрев.

Той разказа и как е съобщил на премиера решението си.

„Говорих по телефона с Борисов. Обясних му, че този път трябва да си подам оставката. Предният път се създаде прецедент, тъй като НС отхвърли моята оставка. Сега дори и да иска НС не може да отхвърли моята оставка“, разказа Добрев.

„Внуши се, че моят кум и майка ми са купили апартамент на занижени цени. Цената на отстъпеното право на строеж на моя кум. Това не е цената на апартамент. Това е когато се съберат 10 човека и решат да строят. Те внасят едни пари, правят проект и почват да строят. След това има има проект. В случая с моя кум той е дал 650 лв/квадрат, за район където цените са между 600/800/
Моята майка е платила 753 евро“, разказа Добрев.

„Аз имот нямам. Аз живея в апартамента на майка ми. Внушението беше, че някой е изкярил с евтина цена за апартаменти. В същата сграда има още 4 свободни апартаменти на същата цена. Който иска може да отиде и да си купи, предложи Добрев.

„Няма да ви кажа в кой апартамент живея от съображения за сигурност. Живея в апартамент на майка ми“, заяви Добрев и уточни, че жилището е собственост на фирма. „Наемът към фирмата е 1200 лв., които плащам всеки месец. Апартаментът е на фирмата. То е юридическо лице. Аз трябва да имам договорно отношение“, обясни Добрев и допълни, че наемът е в този размер, тъй като наемът на свързани лица не може да бъде по-малко от пазарната цена в района. Около 200 кв е апартамента. Аз имам 3 деца, знаете, така че е голям апартаментът“, призна Добрев.

„То в последните дни чуваме и за други кумове и кумци и за тях няма кумгейт. Много е лесно от нищо да направиш нещо. Не искам да посочвам конкретно хора, но вие следите ефира и новините и се досещате“, разказа Добрев.

Хекимян обаче предположи, че става въпрос за Лозан Панов. Добрев обаче тактично избегна въпроса и нито потвърди, нито отрече това предположение.

„Трябва да валят оставки, за да се покаже, че има морал. Ние не сме в политиката, за да печелим, а защото сме имали идеи. За съжаление само в ГЕРБ всеки си тръгва – някой защото има определени съмнения, не може да издържи на ситуацията. Но в БСП имат водач на листата, за който има съмнения“, посочи още Добрев.

На финала на разговора избуха и малък спор между Добрев и Хекимян. "

"Аз се боря за името си и не искам повече да го петнят, затова си тръгвам", заяви политикът, на което водещият му контрира: "Сега си тръгвате с една въпросителна". Именно това ядоса гостът, който избухна: "Каква въпросителна?! Тръгвам си защото не искам повече да ме петнят".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!