Декларацията на ПП беше като баница с късмети, но куп късмети липсваха - здраве, късмет, работа, пътуване в чужбина, основни късмети. Нямаше една дума за регионално развитие, земеделие, спорт, туризъм, култура. Ако ще има баница, то тя да е с всички късмети. Това заяви пред Нова нюз Делян Добрев от ГЕРБ.

Според него опорките на ПП са все различни, а сега е вдигането на доходите.

"Минималната заплата скочи с над 20% за последните 12 месеца, а това е повече от инфлацията, но това не се прави в парламента, а между синдикати, работодатели и правителство. Служебният кабинет се справя сравнително добре - например министрите Росен Христов, Христо Алексиев, Никола Стоянов.

По думите му двама от министрите на ПП имат любопитни прякори, които олицетворяват управлението им - Сашо Кеша и Шишо Бакшиша.

"Защо Асен Василев се влачи по корем, за да имаме дерогация, като спечелиха само компании като "Газпром" от свръхпечалби. Все още са надписани горивата, затова искаме да изземем свръхпечалбата и да я върнем на българския народ.

Цената в последния ден от управлението на ГЕРБ беше 28 лева на мегаватчаса. При ПП достигна до 350 лева. Те вкараха посредници, които натовариха цената с 30%.

Надявам се да има справедливост и да си получат заслуженото, за 2,5 млрд лева купиха газ търг и конкурс. Сега цената на газа не пада, защото ПП нагнети Чирен със скъп газ. Взеха парите от магистралите и ги дадоха за социални плащания. Те са гениални измамници с бели якички", каза той.

Относно въглищните централи той посочи, че ако договореното от Борисов беше останало, е могло да се открият 2-3 ТЕЦ-а. "Трябва да се предоговорят решенията по ПВУ, защото иначе ще изпаднем в криза", смята той.

ДБ могат да разчитат на подкрепата на ГЕРБ, ако вземат третия мандат, потвърди Делян Добрев. Той добави, че партията му няма да настоява тя да излъчи премиер.

В случай, че мандатът отиде при БСП, Добрев заяви, че ГЕРБ ще участват в преговорите, но няма да подкрепят тяхно правителство. "Според мен няма как да се състави кабинет с техен мандат".

"Надявам се да е възможен третият мандат. При гласуването на бюджета се видя кои са десните партии", каза още той.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук