„Както Борисов каза, от 22 държави само на нас ни е спрян газът. Газовият ден е от 9 сутринта до 9 на следващата сутрин. От 9 часа днес в България не постъпва газ за България, а само за транзитиране."
 
Това заяви от Приморско депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.
 
„От 22 държави, само ние не си отворихме сметка в "Газпромбанк". Това според мен е умишлено. Те не искат да го има руския газ, за да се купува газ от посредници“, каза той.

„В момента цената, на която купуваме от Русия, е около 70 евро на мегават час. Занапред сигурно вече ще е два пъти по-висока и ще плащаме всички потребители на България“, каза Добрев.

„Ако те искаха да се откачат от руския газ поради някакви съображения, можеха да запазят поне капацитет. От месец и половина го казваме това. После трябваше да отидат директно при производител и да си договорят директно с производителя, за да излезе най-евтино на българина“, заяви Добрев.

Според Добрев газта ще се вдигне със 100%. 

"Най-сериозно ще бъдат ударени стъкларските заводи. Те после няма да могат отново да заработят. Това не е двигател на ток, който включваш и изключваш когато си искат. Торовите заводи също ще са ужасно ударени. Металургия, друга химия, машиностроене, хлебопроизводителите“, каза той.

„Само на нас ни спряха газа заради далаверата“, каза Добрев.