Важно е да продължим поетите ангажименти към гражданите. Това минава през борба с корупцията и назначаване на честни и почтени хора в регулаторите. Затова трябва да се разберем и за тази част от реформите, преди да говорим за имена. Така премиерът Николай Денков коментира изказването на Бойко Борисов, че след 8 март ще има или коалиционно споразумение, или избори.

„Докато не видя писмения текст от страна на ГЕРБ, не мога да коментирам. Ако се окаже, че се опитваме да бутнем встрани борбата с корупцията, няма как да продължим напред“, допълни премиерът след откриването на държавната лаборатория на „Капитан Андреево“.

Той посочи, че ПП-ДБ не искат избори, но няма да бъдат параван, „за да може някой да се отклони от приоритетите в държавата“.

Денков каза, че още при съставяне на правителството приоритетите са били ясни. „Те съдържаха промяна в законите и Конституцията и попълване на съставите на регулаторите, ВСС,  Антикорупционната комисия, Прокурорския съвет. Първата част е изпълнена. Остава втората. Тогава може да говорим за коалиция“, посочи Денков. По негови думи процедурите по назначенията в регулаторите са съществена част от коалиционно споразумение.

Премиерът посочи, че може да се преговаря с ДПС, но партията не им е необходима, за да се гласува следващото правителство на България.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук