Стремежът е максимално бързо да се видят експертите, защото времето е кратко и в даден момент, когато от ПП изготвим документ, той да бъде максимално близък до това, което би могло да получи подкрепа от другата страна.

Това заяви акад. Николай Денков от "Продължаваме промяната"-"Демократична България" пред медии.

"Ще има среща на работната група, свързана с финансите, така че да могат да обсъдят дискусионните въпроси и след това да потърсят информация от Министерство на финансите", каза още той.

Десислава Атанасова от ГЕРБ уточни: "Всички работни групи на експерти, което и вчера беше уговорка между нас, и днес се потвърди, започват работа. Надявам се, че те експедитивно ще го правят, за да влезем в сроковете, които взаимно сме си поставили."

"Работи се по проектосъстава на кабинета. Когато има готовност, първо трябва да мине през националния съвет, и след това ще имаме информация за медиите", допълни Денков.

"Опитваме се да влезем във времевата рамка, представена от колегите от ГЕРБ. Казахме ясно, че трябва да се мине по наша процедура, ще се опитаме да сме максимално бързи, но не за сметка на качеството", поясни той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук