Денков си изми ръцете с Мария Габриел по казуса "Ненчев"

Ние сме готови да обсъждаме какви са нашите приоритети, но сме изключително скептични, че третият мандат може да се реализира, посочи бившият премиер

Ние сме готови да обсъждаме какви са нашите приоритети, защото това е начинът да търсим някакъв тип разбирателство и общо решение, но сме изключително скептични, че третият мандат може да се реализира.

Това коментира акад. Николай Денков, депутат от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ), в кулоарите на парламента.

Председателят на ПГ на ПП-ДБ не пожела да коментира подходяща кандидатура ли е Николай Ненчев за посланик на България в Украйна.

Относно позицията от прессекретариата на държавния глава, че там е постъпило през октомври 2023 г. предложение за назначаване на извънреден и пълномощен посланик в Украйна, което е уважено от президента, Денков коментира, че Мария Габриел си е говорила с Румен Радев по тази тема.

„През Министерски съвет не е минавало решение, с което да се предлага посланик, защото не е внесено такова предложение от външно министерство“, добави той и призова медиите да се обърнат по този въпрос към Мария Габриел и президентската институция.