Театърът с мандата на РБ трябва да се прекрати. Цветан Цветанов определи шансовете за нов кабинет в този парламент като 20 на 80 преоцента. Според мен са 1 на 99 процента. Президентът също трябва да малко по-отговорен към нацията в последните дни от своето управление. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от БСП Драгомир Стойнев.
Всички очаквахме ПФ да получат мандата за съставяне на правителство, но от Брюксел се скараха на Росен Плевнелиев и той го връчи на РБ. Събитията от последните дни показват как е управлявало това правителство - всичко е ставало чрез пазарлъци.

Това е причината да няма нито една реформа освен, че вдигнаха стажа за пенсия на хората. Бойко Борисов се хвали, че е спрял контрабандата. Аз не съм чул за един осъден контрабандист, каза още той. Изводите от Хитрино показват, че службите, които трябва да реагират при такива кризи, нямат достатъчно техника и екипоровка. Хората работещи в тези служби са много всеотдайни, но работят при лоши условия. Всички политици трябва да работим това да се промени, разкри Стойнев.