Не става въпрос за обнадеждаване. В Пловдив излизаме с нов кандидат, което е сигнал за промяна в града. Включително Славчо Атанасов спечели като общ член на ГЕРБ и ВМРО. Надявам се, че това ще бъде едно състезание на идеи, коментира пред Канал 3 депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Не трябва да се подценява нито един град. Няма спечелени избори в момента.  Във всеки град може да загубим изборите, ако не положим съответните усилия. Не е казано, че ще спечелим. На тази база бих казал, че ще имаме около 20 областни града.

Ако трябва да говорим за отлив - в много градове кметовете на ГЕРБ управляват 2 или 3-ти мандат. Тези кметове си знаят дали се усеща тежест. Смятам, че ще бъде препотвърдена подкрепата, каза още той.

Кандидатите ни традиционно се излъчват по един и същи начин. Има номинации в местни структури, които се одобряват в комисия и от премиера Борисов. ГЕРБ и Бойко Борисов усещат много добре динамиката на времето и промените. Промяната е нещо, което прави партията силна.

Ние се променяме от своето създаване, нямаме статичен период, категоричен беше Биков.

Фандъкова превъзхожда Мая Манолова с това, че може явно да покаже какво е направила, включително и с нейните грешки, които са неизбежни. По нейно време София се развива с едни много добри темпове. Нищо, което е направила, не е влошило ситуацията.

Тези, които бяха големите критици сега са кандидати за кметове. Фандъкова има сериозен опит като кмет и проблемите, които имаше преди 10 години са до голяма степен решени. Сега има нови пречки, които предстоят да бъде решени, каза още той.