"Продължаваме промяната намери нужния брой депутати, за да си осигури мнозинство в Народното събрание".

Tова каза в понеделник в Стара Загора народният представител от "Продължаваме промяната" Атанас Михнев, предава БГНЕС.

Според Михнев, Слави Трифонов е развалил диалога в коалицията по важните теми за актуализацията на бюджета и антикризисните мерки. 

Депутатът коментира, че не може да се говори за пазарене, когато няма цена, и обясни това с Търговския закон: „Търговският закон казва, че търговската сделка, като няма цена за дадена стока, е нищожна. Това, което ние пазарим и това, за което ние се пазарим, са хора с правилната мотивация да променим България".

БЛИЦ припомня, че в понеделник излязоха информации, че осем от депутатите на Слави са готови да пристанат на Петков. Според слуховете това са Виктория Василева, Снежана Траянска, Момчил Иванов, Георги Георгиев, Иво Атанасов, Светлин Стоянов, Николай Радулов, Ивайло Христов.

В групата на Трифонов в парламента така ще останат 13 депутати, колкото са хората и на "Възраждане".

Припомняме, че както БЛИЦ писа, че в понеделник сутрин и министърът на енергетиката от квотата на "Има такъв народ" (ИТН) Александър Николов е депозира оставката си пред премиера Кирил Петков. 

Другите двама министри на "Има такъв народ" - на регионалното развитие и на спорта депозираха оставките си още миналата седмица.

Все още не е ясно кога оставките им ще бъдат гласувани в парламента, какъвто е редът оттук нататък.

На 8 юни лидерът на ИТН Слави Трифонов заяви, че разтуря коалицията "Петков" като изтегля всички министри на партията му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!