Трябва да се гласува предложението на ДБ за изпращане на оръжие на Украйна. Можем да помагаме на Украйна по много начини. България може да направи стъпки за няколко месеца, които да са дългосрочно полезни за нас. Очаквам предложението ни за военна помощ да бъде гласувано от парламента и правителството да предприеме действия.

Това заяви Владислав Панев от ДБ в студиото на “Здравей, България” по Нова телевизия.

Според него решението няма “да разтури коалицията”. Това е така, защото в решението на парламента не може да се изброи каква военна помощ да са даде на Украйна. Отново могат да се изпратят каски и бронежилетки за цивилното население. Той допусна да не се изпрати истинска военна помощ на Украйна, защото така ще се запази коалицията.

Депутат на ДБ хвърли бомба за БНБ, Слави ще поеме нов удар

Панев каза, че гласуването за шеф на БНБ ще се случи в сряда и ДБ ще гласуват против Каримански: “Няма консенсус в коалицията по тази тема. Другият ни мотив, че Каримански е работил за банка, която е свързана с КТБ”.

По икономическите теми той заяви, че спестяванията ни ще се намаляват, а от друга страна, вноските по кредити ще се увеличат: “Ако сега сте плащали 500 лв., сега ще плащате по 700 лв. Лихвите се вдигат. Влизането в еврозоната през 2024 година изглежда химера”.

“За мен коалицията трябва да продължи да съществува, докато се вършат големите и важни неща за България. Самият факт, че един от коалиционните партньори внася закон за хартиеното гласуване, означава, че се готви за избори”, завърши Панев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!