Това изказване на Веселин Марешки, че председателят на ВМРО в община Марица е правил гето, е невярно.  Това категорично не е така, заяви Александър Сиди от ВМРО пред Нова телевизия.
 
По думите му очевидно е, че Марешки има някакъв проблем. „Надявам се с новия увеличен бюджет за здравното министерство Марешки ще получи адекватно лечение“, каза още Сиди.
 
Той обясни, че специалният отдел в общината - ДНСК - може да бутне незаконното строителство.
 
„Сезирали сме всички органи по всяко едно през годините много пъти за незаконни постройки, каза Александър Сиди. Това е проблем, който трябва да бъде решен изцяло и окончателно.
 
„В летния период е по-нормално и човешко да се премахнат тези постройки“, посочи той.

„Това е безумие, не сме си затваряли очите. Информирали сме десетки пъти администрацията за тези проблеми. А кметът е подкрепен от друга политическа сила. Наш член е заместник-председателят на Общинския съвет в Марица. И големият проблем на българската политика е, че Марешки влезе в нея”, заяви Сиди.

Той обясни, че на ромите от Войводиново са предлагани парцели, върху които да построят законно домовете си. Едно семействата стигнало до края на процедурата и се е отказало в последния момент.

„Изхарчихме милиони за ромското включване, което така и не се случи”, коментира още Сиди. И нарече организациите, защитаващи правата на малцинството у нас, „грантаджийски”.