Човек с административен опит като него и предприемач бързо се e вписал в политическите планове на Кирил Петков и Асен Василев. Въпреки че не е водил листа, хората го познават по неговите дела. Георги Гвоздейков е местен патриот и иска да спре изтичането на средства, и да има "повече Европа" в родната му Твърдица.

"На избирателите обещахме да бъдем различни, честни, трудолюбиви и откровени с тях, и ще го направим", амбициран е 45-годишният Гвоздейков.

С влизането си в политиката Кирил Петков и Асен Василев  се превърнаха в заплаха за 12-годишното управление на страната. Те накърниха доста интереси, спряха изтичането на пари и подобриха контрола в държавата. Това заяви пред БЛИЦ ТV Георги Гвоздейков.

"Това, че сме без опит, не означава, че няма да се справим в политиката", категоричен е депутатът от "Продължаваме промяната", който е за първи път в парламента.



Политическите възгледи на Георги Гвоздейков съвпадат с тези на финансовия министър Асен Василев за намаляване на административната тежест и плавен преход към дигитализация. Така потребителят на услугата ще почувства съответните облекчения, а не да виси по гишетата.

Относно съдебната реформа Георги Гвоздейков е на мнение, че препоръките на европейските партньори са пределно ясни, подобряване на работата и действия в синхрон между МВР и прокуратурата. Ако изпълним това, според депутата от "Продължаваме промяната", може да видим и политик в затвора.

По тези заявки приличат ли си с това, което декларираше ГЕРБ през 2009 година, Гвоздейков обяви, че те са алтернативен проект, който ще управлява въпреки ГЕРБ и ДПС.


Георги Гвоздейков в студиото на БЛИЦ TV

По неговите думи партийното его е загърбено, а автор на четворната коалиция е българският народ, защото е имало умора от ценности и идеите за управление на Борисов, което ги изтощило хората.
 
Един от основните дарители на партията "Продължаваме промяната" е Николай Събев, след като стана министър на транспорта и съобщенията, получи ли поста за дарения, или като успешен бизнесмен и създател на спедиторска фирма има нужната експертиза.


Прочети статията в БЛИЦ

Гвоздейков отговори така: "Това че някой член на "Продължаваме промяната"  е направил дарение - прозрачно и в рамките на закона, не мисля, че има нещо нередно".

Обмислят да внесат поправка за двойното гражданство, за да няма подобен казус занапред, който възникна с Кирил Петков. Относно решението на Конституционния съд, Гвоздейков заяви, че това се използва политически от опонентите. Определи ги като "опорки на опозицията за манипулиране на хората".

ДИМИТЪР ПАТАРИНСКИ, ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

ОПЕРАТОР: СЪЙКО СЪЕВ/БЛИЦ