Следващият понеделник ще се обсъдят оставките на министрите, както и бъдещето на правителството. Сега вече влизаме във фаза, в която трябва да се посочат новите приоритети. Това заяви народният представител от ГЕРБ Тома Биков в сутрешния блок на Нова телевизия. 

"Тези оставки ще станат причина за преформатиране, но не и на програмата. Нормално е да подкрепим мнението на премиера и да гласуваме "за" оставките", каза още той. 

"Целият този водевил с оставките започва да става безинтересен. Управлението изглежда без идея и изчерпано. Ако се промени един регионален министър, не се променят лошите практики", каза още по темата заместник-председателят на ПГ на БСП Крум Зарков.

"Има едно промъкнато съобщение, че ще се правят нови приоритети, което е признание, за това, че кабинетът се движи на празен ход. Политическата криза е факт, а не е извънредност. Това е перманентно състояние. Днес трябва много отговорно да се помисли за променяне на формулата на управлението", допълни народният представител Велислава Кръстева от ДПС.

"Политическата отговорност чрез подаването на оставка е правилното решение. Това няма нищо общо обаче, с поемането на фактическата отговорност. Разследването трябва да стигне до истинските виновни за катастрофата край Своге", завърши депутатът от Воля Пламен Христов.