Проблемите пред водния сектор са наистина сериозни. Необходим е по-глобален прочит и търсене на консенсус и милиарди, които трябва да се намерят през следващите години, защото средствата по европейските програми няма да са достатъчни.

Проблемите в целия сектор са от много години. Това сподели в студиото на ''Плюс-минус'' по Нова телевизия народният представител от ГЕРБ Александър Ненков.

,,В момента софиянци са солидарни, концесионерът на ''Софийска вода'' е солидарен, всички се обединяват около това по какъв начин да се помогне на хората в Перник, а ние водим спорове в парламента и подготвяме вот на недоверие. Вижте, реформата в сектора е почти изградена, тя е извървяла своя път.

Остава да се разбере само как да се финансира, но чисто законодателно нещата са свършени. Обаче финансирането остава най-големият проблем'', призна Ненков и призова опозицията да не се делим на ГЕРБ и БСП, а на можещи и неможещи.

,,Не можем да решим една криза със създаването на по-голяма криза. Вярвам, че извън коалицията ''Обединени патриоти'' има достатъчно разумни хора, които осъзнават, че вкарването на страната в политическа криза няма да разреши проблемите.

Иначе да, БСП са алтернатива, но те са лоша алтернатива. Няма как да допринесат за нещо по-добро, защото хората са ги видели в миналото'', заяви още депутатът от ГЕРБ и допълни, че едва ли и на БСП им се занимава с предсрочни избори, изтъквайки факта, че на левицата им предстои и вътрешен избор на лидер.

,,Водната криза в Перник е отражение на 10-годишната политика на ГЕРБ. Всичко това, което се прави в момента за Перник, е просто гасене на пожар, защото не се извършва никаква водна реформа. ГЕРБ водят неделновидна политика във водния сектор'', коментира по темата и неговият събеседник от БСП Иван Иванов.

По думите на Иванов не е изключено вотът на недоверие да мине.

,,Чакаме решението на ''Воля'', от ''Атака'' пък не заявиха категорично, че няма да ни подкрепат, така че ще видим, но има реални шансове вотът да успее'', посочи той и уточни, че в случай вотът се окаже успешен, БСП ще настоява за предсрочни избори и категорично обяви, че няма да управляват с ДПС.