Парламентът създаде временна комисия, която да проучи всички факти и обстоятелства около дейността на Ивелин Михайлов и изградения от него комплекс "Исторически парк", съобщава "Фокус". 

Проектът на решение бе внесен от Искра Михайлова от "Възраждане" и Станислав Балабанов от "Има такъв народ", въпреки че първоначално инициативата бе стартирана от част от бившите депутати от групата на "Величие".

Нов жесток удар за Ивелин Михайлов, този път е много неочакван!

Тъй като те нямат парламентарна група обаче не могат да създават комисии. 

Комисията се състои от 18 членове, избрани на паритетен принцип, по трима от всяка парламентарна група. 

От ГЕРБ-СДС в комисията влизат Красен Кралев, Бранимир Балачев и Георги Георгиев. От ПП-ДБ - Вяра Тодева, Ивайло Митковски и Любен Иванов, от "Възраждане" - Цвета Рангелова, която бе номинирана и за председател, Петър Петров и Светослав Тодоров. От ДПС номинираха Байрам Байрам, Надя Петрова и Шендоан Халит, от БСП - Петя Цанкова, Деян Дечев и Красимир Йорданов а от ИТН - Иван Кючуков, Ивайло Костадинов и Христинка Иванова.

Председател не бе избран. Номинацията на Цвета Рангелова не бе подкрепена от пленарната зала, с което председателят на Народното събрание ще определя такъв преди началото на всяко заседание.  

Със своята работата депутатите ще трябва да установят има ли извършени престъпления от идеолога на партия "Величие" Ивелин Михайлов, както и финансова схема ли комплексът "Исторически парк" в община Ветрино. Освен това комисията трябва да установи има ли "чадър" от прокуратурата и полицията над идеолога на партията. 

Комисията ще работи за период от 1 месец след съставянето си.  

При дебатите Юлиана Матеева, която бе част от "Величие", обясни, че докато групата съществуваше никой не е внасял искане за такава комисия. Тя видя в проекта на решението "разчистване на сметките". 

Председателят на групата на БСП в парламента Борислав Гуцанов заяви, че Народното събрание се превръща в разследващ орган със създаването на подобни комисии.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ