Днес видяхме, че "Воля" може да направи така, че най-голямата парламентарна група да даде отчет за програмата си. Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на "Воля" Кръстина Таскова по повод днешната среща с ПГ на ГЕРБ.

Ние винаги сме казвали, че по-важно от предизборната програма е кой как изпълнява обещанията си. Много е важно управляващите да са активни със сериозни неща и г-н Марешки изисква това. Парламентът има нужда от "Воля", а не от столетница. Те (БСП – б.р.) поставиха някакви безумни условия, за да се върнат, а ние поставихме условия по важни теми като образованието, здравеопазването и доходите на хората, за да вземем решение. Решихме, че няма да сме ние тези, които ще направят политическа криза в държавата, предсрочни избори и служебен кабинет, който отново ще хвърли държавата в безвремие и хаос. Връщаме се в парламента и оставяме колегите да изпълнят програмата си през следващите две години. Ако не се справят, скоро има избори и избирателите ще им дадат оценка. За нас е важен диалогът. Ако не бяхме ние, нямаше да има отчет за свършеното от последните две години. Управляващите поеха ангажимент пред нас, а хората преценяват дали са доволни, заяви Таскова.

За нас е изключително важно да се престане с дребнотемието и губенето на ценно време. Ние никога не сме били опозиция, действаща с крясъци. Смятаме, че трябва да сме разумна опозиция, която бута управлението към това да изпълняват обещанията си. БСП какво постигнаха с това, че ги няма един месец? След още един месец ще забравим, че ги има, посочи зам.-председателят на ПГ на "Воля".

Със сигурност не сме "златен пръст", защото те (управляващата коалиция – б.р.) си имат мнозинство. Ние сме тези отговорни хора, които стоят там, където им е мястото. Когато не ходиш на работа, ти протестираш само срещу работодателя си. 900 000 хора повярваха, че БСП могат да бъдат алтернатива на управляващите, но как да бъдеш алтернатива, като повтаряш действията му. Ние смятаме, че трябва да ходим на работа не против, а заради нашия работодател, каза още Кръстина Таскова.