Депутатът от БСП Александър Симов пусна гневен пост за опитите на Иво Прокопиев да накара премиера Борисов да спре проверката на КОНПИ.
 
Ето какво написа Симов във Фейсбук:
 
"Иво Прокопиев: "Ако има някой, който се е противопоставял на властта в последните 10 години, това съм аз". Абе, то бива да се лъже в ефир, бива, ама това минава всякакви граници. Прокопиев така се противопоставяше на властта, че в първото правителство на Борисов си имаше персонални министри. Че даже и президент му избраха.

И изданията на "Америка за България" раждаха радостни оди за светлото бъдеще, където им изглеждаше, че бойкоборисовското дясно ще се слее с другото дясно с любовен стон.
Противопоставял се бил...Прокопиев днес е трагичен символ. Когато си се хванал на хоро с дявола, трябва да си наясно, че той рано или късно ще се появи със сметката. И ще иска душата ти. Тоест парите ти, че то при олигарсите нали това замества душата? А и не е ли нелепо за един "противопоставящ се", първата му реакция за проверката, да е да иска среща с премиера? Страшна смелост", допълни депутатът от БСП.