В дъното на това нещо стои моят развод, който вече месец и половина - два се опитах да запазя в тайна. Да не излезе по медиите. Но уви. Това заяви депутатът от ГЕРБ Даниел Александров. 

"Няма нищо, което е написано по мой адрес, нищо от това не е вярно. Стоя зад името си и всичко това ще се докаже в съда. Оттук натам не искам да намесвам съпругата си, защото е майка на моето дете и ще гледам да запазя нейното достойнство", посочи той. 

Припомняме, че по-рано днес Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание (НС) на Република България за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на депутата от ГЕРБ Даниел Александров.

Предложението е изготвено от наблюдаващия прокурор в СГП във връзка с образувано на 31.05.2023 г. досъдебно производство и в него се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на Даниел Александров за престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК.

Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 07.05.2023 г., в село Бистрица, Даниел Александров чрез употреба на сила извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук