Нашата парламентарна група подкрепи текста за спекулата, предложен от БСП, за да има консенсус и да покажем, че сме солидарни с народа.

По отношение на свободата на словото искам ясно да подчертая, че в никакъв случай и никой с текстове в Наказателния кодекс не забранява свободата на словото в България.

Това коментира в сутрешния блок на bTV народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя уточни, че наказателна отговорност ще се търси единствено от тези, които разпространяват невярна информация относно заразните болести в условията на извънредно положение.

Атанасова добави още, че мерки за преодоляване на кризата с COVID-19 са предложени както по отношение на бизнеса, така и по отношение на обикновените хора и категорично заяви, че тези мерки ще проработят.

Депутатът от управляващите не спести критиките си към БСП, пояснявайки, че тази опозиционност, която демонстрират социалистите в момента, не допринася с нищо хората да имат доверие в парламента.

,,Ако не спрем разпространението на фалшивите новини, ще продължава насаждането на паника сред обществото. В тази насока задължително трябва да се вземат постоянни мерки'', каза още Десислава Атанасова.

Във връзка с текстовете за спекулата Явор Божанков от опозицията призна, че БСП са допуснали грешка, която обясни с базата на изчисляване на спекулата.

,,Ще го коригираме. Ще направим  друга база за изчисление'', посочи депутатът от БСП.