Жълтата евролиста ще бъде предвождана от депутатката Христина Христова, съобщиха източници от НДСВ на “168 часа”. Меглена Кунева твърдо отказвала да си прекрати мандата на еврокомисар няколко месеца по-рано.
Тя разчита на добрите си контакти с Бойко Борисов, за да се пребори за втори мандат на същия пост в края на годината.
Според запознати не е случаен фактът, че Симеон Сакскобургготски лично поканил Христова на посещението му в Ловеч на Цветница. Тя не е депутатка от района и не е в ръководството на НДСВ. Това се смята за знак, че ще бъде водачка на листа. Бившата социална министърка има одобрението на шефката на царския кабинет Миа Мореро.

Сред новите лица в евролистата на НДСВ ще бъдат бившата певица от “Шоуто на Слави” Деси Добрева и журналистката, оглавяваща клуб срещу корупцията Рени Николова.

За разлика от Христина Христова Антония Първанова не се ползвала с доверието на шефката на царския кабинет Миа Мореро. Срещу докторката има силна съпротива от цялото лоби на сътрудничката. Затова не е ясно какво място ще бъде отредено за Първанова. Тя ще се бори за втората позиция с настоящата евродепутатка на НДСВ Биляна Раева. Нея я подкрепя Николай Василев, както и шефката на щаба Мария Дивизиева. Затова се смята, че има повече шансове от Антония Първанова. /БЛИЦ