Кой колко е компетентен, шизофринична ли е БСП и ще има ли скоро предсрочни избори, коментираха в сутрешния блок на bTV депутатите от ГЕРБ и БСП Десислава Атанасова и Драгомир Стойнев.

„Няма нужда от предсрочни избори“, категорична е Десислава Атанасова и напомни: „Колегите от БСП са в доста странна ситуация в момента“. 

Според нея разногласията в една коалиция са нормални. Коментарът ѝ бе по повод изразената позиция на Валери Симеонов след обявяването на оставките на министрите Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев. „Далеч по – добре е това разногласие да не е така медийно осветено. Коалиционната култура не е толкова лесно нещо“, напомни тя.

Драгомир Стойнев от своя страна пък обясни, че случващото се е знак, че правителството не е стабилно. Според него предсрочни избори ще има, въпросът е кога. Той все пак обяви, че може би те ще бъдат след няколко месеца и затова на колегите му от БСП няма да се налага дълго време да обикаля страната, за да разяснява на гражданите проекта 

„Визия за България“. Обиколките, все пак поясни Стойнев, няма да бъдат със служебни коли, а всеки, който участва в тях, няма да получава депутатска заплата. „Тази държава е в пълен разпад“, нападна още Стойнев Атанасова, а тя му отговори с въпрос: „Дементна ли стана вече БСП или просто е шизофренична?“.

Атанасова отново обясни в студиото на bTV, че конфликти между Бойко Борисов и Цветан Цветанов никога не е имало. Конфликти, по думите ѝ, сега и заради министерските оставки няма и напомни, че ГЕРБ винаги поема политическа отговорност – нещо, което за БСП е непознато.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!