ГЕРБ няма да подкрепи коалиционното правителство около "Продължаваме промяната" (ПП). Това каза пред БНР Десислава Атанасова, председател на парламентарната група ГЕРБ - СДС.

"И към този момент не знаем нищо за неговия бъдещ състав. Това е коалиция на ляволиберални партии, ние сме дясна партия и спазваме идеологията си години наред. Никога досега ГЕРБ не е управлявала с БСП и ДПС.

Заклинанията, някои искаха дори да си татуират подобно заклинание, че никога няма да управляват нито с БСП, нито с ДПС, нито с ГЕРБ, се оказаха лъжа", заяви тя.

ГЕРБ-СДС е втората поканена политическа сила за консултации при президента, които започват от утре. Те са част от процедурата преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група - тази на "Продължаваме промяната".

Според Атанасова въпросът със стабилността на държавата никога не е отсъствал в ГЕРБ.

"Кворумът е основен ангажимент на управляващите. Не опозицията ще поддържа кворума в пленарната зала... Когато става дума за решения, свързани с българския национален интерес, ще ги подкрепяме. Няма да има толеранс по отношение на грешките", категориччна бе Атанасова.

Тя подчерта, че ГЕРБ ще бъде "конструктивна, силна и изискваща опозиция", което е "едно от първите условия за добро управление".

БЛИЦ уточнява, че в съботния ден Радомир Чолаков от ГЕРБ изнеенадващо заяви, че е възможно партията на бившия премиер да подкрепи Кирил Петков за министър-председател.

Днес пък Христо Гаджев каза, че ГЕРБ няма да подкрепи правителството с мандатоносител "Продължаваме промяната".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!