ДПС се превърна в партия, която обслужва интересите на лидера Ахмед Доган и на тесен кръг около него. Това заяви бившият министър на земеделието и горите Мехмед Дикме, напуснал партията през 2007 година пред Нова телевизия. Той заяви, че причините за неговото отстраняване са икономически интереси, свързани с Доган.
Тоталитарните методи все повече се налагат в партията и превръщат ДПС в най-нежелан партньор за коалиране, каза още Дикме. Според бившия министър Доган нарочва "предатели" или "лошия" човек в ДПС, след което го отстранява от съответните позиции в партията без никакви обяснения. Ако имаш лабилна психика, това отношение може да доведе до много неща, каза още Мехмед Дикме. Според него е необходима силна психика, ако си атакуван в партията.
Дикме призова Ахмед Доган и цялото ръководство на ДПС да подаде оставка. Това е единственият начин ДПС да се съхрани като партия, каза още бившият министър. Според него в момента в Движението за права и свободи са навлезли хора, които преди това са работели против интересите на партията. Той даде пример с името на Лютви Местан.
Дикме посочи още, че при източването на САПАРД има големи съмнения за политически чадър. Според него ще има и още злоупотреби със структурните фондове от ЕС. /БЛИЦ