Грамотен и опитен министър на правосъдието си пожела представляващият ВСС Димитър Узунов. Той отново се върна към спомените си за Христо Иванов и обяви, че предишният правосъден министър не е влизал и в съдебна зала. 
"Ако влезне, ще обърка банките, не знае къде седят адвоката и прокурора", обяви Узунов пред Канал 3. 

По думите му съдебната реформа е заслуга на наследничката на Христо Иванов - Екатерина Захариева. "При промените в Конституцията Христо Иванов направи поредните интриги, неговата цел не беше успешна съдебна реформа, а да подготви почвата за нов политически проект. Той не остави и ред написан за проектозакон", коментира Димитър Узунов.  

Според представляващия ВСС, съдебната реформа не е партийна работа."Трябва да има опит, визия и авторитет, а не хора, които се занимават с неправителствени организации, които се финансират от чужди компании. Не е тайна, че фондацията на Христо Иванов е получила големи средства от "Америка за България", допълни Узунов.

Той подчерта, че "колкото по-малки калинки има при следващия избор на членове на ВСС, толкова по-добре, тъй като интерес към съда проявяват и скандални бизнесмени с червени бузки".  

Относно скандала "Цумгейт" Димитър Узунов заяви, че главният прокурор Сотир Цацаров е интелигентен и разумен човек.
"Тази среща не е предизвикала нищо, това са внушения. Лозан Панов, ако беше истински мъж, щеше да вдигне телефона и да попита Цацаров, какво се е случило на срещата. Опитите на този кръг, който се събра в Боровец, целят въздействие върху дела. Целта е Цацаров да назначи определени лица за прокурори, а и там има лица, които са обвиняеми. Целта е да се внуши, че институциите не работят. Основен виновник е председателят на ВКС Лозан Панов, който изпитва ужас от Калин Калпакчиев", каза още Димитър Узунов. 

Димитър Узунов посочи като крещящ конфликт на интереси и факта, че Калин Калпакчиев от ВСС трябва да проверява своята приятелка Мирослава Тодорова, която пък е рекордьорка по забавени дела. 

"Въпрос на морал е той да не участва в тази комисия, но явно такъв отсъства", коментира още Узунов.