„Време е да уточним няколко много важни неща. Първо, няма предложение или идея на ГЕРБ. Има решение на Министерския съвет, което беше внесено от министър-председателя. Истината е, че това, което беше заложено в предложението, се случи. Маските паднаха. Всички популисти, които искаха да сменят системата, започнаха да плачат за своите субсидии. Някои партии имат празен бюджет”. Това заяви в ефира на Нова тв депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

По думите му субсидиите на партиите в България са най-проверяваните финансови потоци. Той поздрави премиера Бойко Борисов по повод рождения му ден.

Никога не сме се съревновавали с тази популистка вълна. Единствената партия, която заяви позиция и беше против това да се намалят субсидиите, беше ДПС. Политическите партии трябва да се финансират. Разходите им са публични. При условие, че субсидията няма да покрие разходите на партиите, ние трябва да отворим системата за финансиране и да кажем по кой модел и как ще стане това”, смята депутатът от ДПС Халил Летифов.

Това е една дивашко-популистка идея. Подобно нещо като поведение от ГЕРБ, показва липсата на последователност. Защо след като ГЕРБ имат пари отказаха предложението ни. ГЕРБ разполага с държавния бюджет, за това и нямат проблем с парите. Знаем едно слизане на Борисов от джипа колко струва - по 15-20 милиона лева. На днешния рожден ден на Борисов му пожелаваме да е жив, здрав и да вземе да помисли за пенсия", попита Александър Симов от БСП, заяви остро народният представител от "БСП за България" Александър Симов.

Темата коментира и депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сиди. „ВМРО никога не е имала проблем със своето финансиране. Този дебат започна заради това, че БСП загуби драматично изборите”, поясни Сиди.