Чакам Елена Йончева да подпише сигнала до прокуратурата, а не да се скрие зад 20 души, за да ми даде основание да я съдя за набеждаване. Това заяви Делян Добрев, след като депутатката от БСП внесе документи в прокуратурата по скандала "Кумгейт" с искане на проверка на обществени поръчки и свързани с него фирми.

"Аз не съм свързано лице, не съм възлагал поръчки, не съм кмет", обясни Добрев, който отрече обвиненията, уточнява Канал 3.

Относно завода на родителите му обясни, че въпросните 2 милиона са взети на кредит, а не от офшорки, както твърди Йончева.

Милионите от 100, станаха 50, след няколко месеца ще станат нула, иронизира твърденията на социалистите депутатът от ГЕРБ.

"Радвам се, че внася сигнала, за да се установи, че аз не съм свързано лице", коментира той.

Добрев обясни пред медиите и защо е изтеглил депозираната оставка на 22 декември, след като КС образува дело по искането на БСП.

Той изреди няколко причини, сред които факта, че се създава казус и прецедент. Тук намеците са, че съм се уплашил от КС, добави той и напомни, че каквото и да е решението на конституционните съдии, то няма да е със задна дата, а ще действа занапред за следващи подобни случаи.