Възнаграждения от по 50,60, 70, 80 и 150 лева е получавал за работата си като агент на ДС земеделският министър Валери Цветанов, съобщава "168 часа".
По това време 150 лева е заплатата на млад вишист. "Сендов" е бил псевдонимът , с който се е подписвал Цветанов.
Парадоксален е фактът, че сегашният земеделски министър започва доносническата си кариера със сигнал за раздадена земя за частно ползване.
В момента ДАНС проверява служители на Министерство на земеделието точно за заменки на земи.
Устен донос в далечната 1978 г. частпром отглеждане на цвекло в Костинброд слага началото на кариерата в Държавна сигурност на министър Валери Цветанов. Според документите, които се съхраняват в Комисията по досиетата, на 23 февруари 1978  г. оперативен работник  от ДС разговаря с тогавашния зоотехник от Научноиследователския институт по животновъдство в Костинброд Валери Цветанов за ниските добиви от хибридна царевица, внесена от ГФР. Цветанов обяснява, че постепенното снижаване на добивите се дължи на факта, че ръководството на базата към НИИЖ е раздавало  около 1500 дка плодородна и поливна земя за частно ползване, от което собствениците печелят  по 2-3 хил. лв.  годишно от отглеждане на цвекло. /БЛИЦ