Бих посъветвала държавния глава да изгледа утре до обяд какво ще каже господин Гешев, за да бъде в качеството си на главен прокурор. Така ще видим какви толкова сериозни разктирия, за които биваме подгрявани, ще направи.

Това заяви в ефира на bTV конституционалистът доц. Наталия Киселова.

„Шегата настрана. Президентът ще има възможност да се запознае с мотивите, които ще бъдат отправени от ВСС, както беше заявено от правосъдния министър. Срок няма и Радев може да се забави“, каза тя.

„Срок няма, той е разумен. Нека житейски дадем няколко часа на държавния глава да се запознае с решението на ВСС. На сайта на КС не са насрочени заседания, на които да бъдат допуснати двете искания. КС има две важни неща да решава. Едното е дали е законен съставът, който днес заседава и на второ място, допустимо ли е с по-малко гласове да се взима такова решение. КС също се бави и това може да се окаже ключът към загадката. Аз не бих чакала КС“, заяви Киселова.

„Президентът по-скоро е на мнението на министрите, които е назначавал. До края на седмицата или началото на другата е разумно да има решение на Радев. Според мен той ще издаде указ, разбира се, гадая.

“Всички тези разговори показаха едно – качеството на ВСС не съответства на удвоените разходи за правосъдие в България“, добави тя.

"Днешното искане на Гешев за имунитета на Кирил Петков беше закъсняло с две години. Това не е добре да се прави сега, като е лидер на партия лидер в парламента“, смята Киселова.

„Правото е такова, че господин Гешев като главен прокурор говори чрез своите актове, а не чрез изказвания да се меша в политиката“, каза той.

„Ако ви прави впечатление прокуратурата в Испания е прекратила нещата, защото България е била в по-напреднала фаза“, уточни тя.

„По думите й, скоростта, с която Гешев иска имунитети, буди съмнения.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук