Смятам, че от гледна точка на законите и правните норми не беше редно прокуратурата да пуска тази информация от СРС-тата с президента, но от гледна точка на политическата комуникация президентът влезе в капана, защото си го поиска.

Такова мнение изрази в студиото на ''Плюс-минус'' по Нова телевизия политологът доц. Румяна Коларова по повод напрежението между прокуратурата и президентската институция.

,,Президентът заяви, че нямало никакъв казус, за да започва разследване срещу нещо и с това свое изказване той провокира главния прокурор да излезе и да каже, че такъв казус има, след което бе разпространен аудиозаписът от СРС-тата. Румен Радев искаше конкретна информация и си я получи'', коментира тя.

,,До края на пролетта БСП ще действа пот етикета ''предсрочни избори'', но след провала на вота на недоверие не виждам парламентарна основа за предсрочни избори. Сценарият на БСП беше ясен - отчет на президента, вот на недоверие и протестите днес.

Търси се нагнетяване на напрежението, но не виждам предпоставки за предсрочни избори. Със сигурност обаче профилът на новия главен прокурор няма да е като на стария - вчера беше президентът, днес е Васил Божков, а утре кой ще бъде? Всичко това показва най-голямата слабост на българската демокрация и това е, че няма представителство на интересите.

Да, в България има корпоративен модел, който обаче не функционира както трябва и може би това е най-реалната заплаха пред правителството и не само пред това правителство'', заяви в заключение политологът.