ДПС разкритикува остро управлението по време на първите 100 дни на третия кабинет Борисов.

"Ставаме свидетели на клуб по самодейност, откровена подигравка, оставете театрото на театъра!", отсече лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

Той направи на пух и прах управленската програма. "Връщането на нормалността в страната е абсолютно условие за успех", натърти Карадайъ.

"Сам по себе си този документ може да се нарече всякак, но не и програма за управление на страната", посочи лидерът на ДПС. В него проблемите се изреждали по списък, но това това да ги изброиш, не означава, че са мерки за справянето с тях, стана ясно от анализа на Карадайъ. Мерките на кабинета от управленската програма са просто "списък с добри намерения", обобщи лидерът на ДПС. Действа се хаотично, на принципа проба-грешка, а този хаос създава усещането за безвремие. С това се цели запазване на коалицията в името на властта, заключи той. По думите му третият кабинет на ГЕРБ е по-неуспешен от първите два. Карадайъ добави, че медийните скандали като Белене и Цанков камък, които се вадят, са или по квази проблеми, или с отминала давност, а целта им е да затулят същинските скандали на деня като НДК и Калиакра, както и липсата на компетентност за решаването им.

Лозунгът "виновни са тези преди нас", според Карадайъ, вече няма място, защото ГЕРБ управляват вече 8 години. Карадайъ обобщи капацитета на днешното управление с поговорката: "Ако имаш кг брашно, дай го на майстор!"

"Връщането на нормалността в страната е абсолютно условие за успех", натърти Карадайъ.