Депутатите на ДПС изключиха от своята парламентарна група народния представител Рамадан Аталай. Това обяви председателят на парламента Росица Кирова в съобщение, прочетено от парламентарната трибуна.

На заседанието на групата на ДПС днес се е взело решение Рамадан Аталай да бъде изключен. Решението е било взето с 44 гласа „за“, нямало е гласували „против“ или „въздържали се“.

Сега групата на ДПС от 47 парламентаристи става на 45, а Рамадан Аталай последва съдбата на изключената преди дни шуменска депутатка Айсел Руфад. И за двамата се твърди, че са много близки до Ахмед Доган, пише "Епицентър".

Зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова изчете преди малко решение от заседание на парламентарната група на ДПС, което се е провело тази сутрин и на което групата е изключила от състава си Рамадан Аталай.

Предстои да стане ясно дали Аталай ще остане независим депутат в рамките на 50-ото Народно събрание.

Преди три дни Областната структура на ДПС в Пловдив сне политическото си доверие от Рамадан Аталай заради слаби изборни резултати и призова парламентарната група да го изключи от редиците си.

„Снемането на доверието от господин Рамадан Аталай е решение на областната структура. Това всичко, което се случва в Пловдивска област – във всички структури, е на базата на всичко, което се случва, откакто той дойде като кандидат-народен представител и стана пет пъти такъв с гласовете на хората, които го подкрепиха тук“, заяви Юксел Расим, ръководител на ДПС в Пловдив.

Той призова „този път председателят Делян Пеевски ще ни чуе – хората искат промяна, искат млади хора“.

Рано тази сутрин в интервю за bTV Рамадан Аталай оповести имейл на почетния председател Ахмед Доган, с който той разпорежда на ПГ на ДПС „да не подкрепя правителството“. Аталай допусна, че „колегите от ПГ няма да пристъпят аргументите и предложението на визионера“. Това обаче не се случи - групата не подкрепи „визионера“, а Пеевски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!