За връщане на нормалността в политиката диалогът е необходим. 

Чрез диалог политическите партии, които влизат в НС, да сформират ценностни мнозинства, да сформират мнозинства с ясна цел и програмата и по този начин да излъчат кабинет, който да има достатъчна експертиза и да изпълнява ясна програма, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в коментар пред журналисти.

Минимални корекции в листите и сходна кампания за предстоящите избори. Това са част от решенията, които взе Централният съвет на Движението за права и свободи, което заседава присъствено за първи път от началото на пандемията, съобщиха от партията.

„Оценката на Централния съвет е, че ДПС е постигнало много добър резултат на изминалите избори и на база на тях взехме решения за предстоящата кампания“, това заяви пред журналисти председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.Относно въпрос за машинното гласуване Карадайъ коментира „Ще проведем обучителна кампания с партийните ни структури и младежката организация във връзка със машинното гласуване.

Аз съм убеден, че за ДПС няма да е по-голям проблем отколкото всички останали партии.

Карадайъ даде пример с община Сърница и с. Зорница, Хасковско, където се наблюдава висока избирателна активност с машинен вот и висок процент гласове за ДПС.

Председателят на Движението припомни, че ДПС от 5 години призовава за нормалност в политиката и възстановяване на демокрацията в България, което предпоставя диалог между политическите партии и институциите в страната.По време на заседанието бе направен анализ на изминалите парламентарни избори на 4 април 2021 година и стартира подготовка за предстоящите избори на 11 юли. Членовете на ЦС приеха критериите за номинации за народни представители.

Като един от критериите е кандидатът да бъде избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на Движението за права и свободи и на либерализма.