"Има нещо, което е безспорно - Мая Манолова е острие, което започна от левицата. Тя е надпартиен кандидат и така успя да спечели всички български граждани, които не вярват в политическите партии.

Тя има един наистина огромен шанс да спечели София." Това каза в "Денят на живо" по Канал 3 заместник-председателят на БСП Драгомир Стойнев. 

"Считам, че след два мандата на Фандъкова, София трябва да бъде променена. Най-вероятно ще подкрепим Мая Манолова и сигурно ще бъде подкрепена и от други политически сили, така че не можем да я приватизираме. Днес трябва да бъде гласувана и листата от общински съветници. Трябва да бъдем спокойни и уравновесени", обясни той. 

Съкрушителен удар: Горещи новини от БСП ще подкрепи ли Мая Манолова за кмет на СофияПопитан дали Мая Манолова има мераци да бутне стола на Корнелия Нинова като председател на БСП, той обясни: "Догодина има редовен конгрес, на който ще стане ясно дали г-жа Нинова ще изкара и втори мандат. Смятам, че на този етап Мая Манолова ще се отдаде изцяло към ангажимента си за София. Постът "кмет на София" е изключително тежък и ще поеме изцяло енергията на бъдещия кмет."

Ключов ден за Манолова и БСП

Според Стойнев по-сложният въпрос е да се каже какво ще прави бившият омбудсман, ако загуби изборите, но изтъкна, че ще има достатъчно свободно време, за да вземе решение.

"През последните години много хора се вживяват като "промяната". Очакваме и партията на Слави Трифонов да премери силите си на политическата сцена.

Това може и да е грешка, защото понякога не знаеш кои са истинските цели и приоритети на тези хора. Може да се задава нова политическа сила, но не смятам, че ще се стигне до там", допълни зам.-председателят на парламрнтарната група на социалистите.