Държавата се тресе от скандали, а Петков отива в...

Той ще инспектира междусистемната газова връзка Гърция-България

Министър-председателят Кирил Петков ще инспектира междусистемната газова връзка Гърция-България днес, 1 юли, в района на Стара Загора. Това съобщиха от Пресслужбата на Министерски съвет.

Проектът IGB е от ключово значение за повишаване на сигурността на доставките и за осигуряване на диверсификация на източниците на природен газ за България и региона на Югоизточна Европа.

Припомняме, че днес се очаква президентът Румен Радев да връчи първия мандат за съставяне на правителство на "Продължаваме промяната". След получаване на мандата от "Продължаваме Промяната" имат седемдневен срок, за да излъчат проектокабинет. В случай, че не успеят, Конституцията предвижда следващият мандат да отиде при ГЕРБ-СДС, тъй като са втора по численост партия в Парламента. 

В същото време държавата се тресе от скандала с Руското посолство. Припомняме, че в четвъртък вечерта се проведе Председателски съвет, заради нотата на руския посланик Елеонора Митрофанова, в която тя е настояла за оттеглянето на решението за експулсиране на 70 руски дипломати до 12 часа днес - 1 юли.

В противен случай, Москва обмисля скъсване на дипломатическите отношения с България заради скандала с експулсирането на 70 руски дипломати. "Русия определя действията на българското правителство като безпрецедентни", заяви Митрофанова.

Малко след това премиерът в оставка Кирил Петков я призова да оттегли подадената днес нота.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!