Депутатът Светослав Малинов ще е водач на листата на ДСБ за изборите за български представители в Европейския парламент. Това решение е взето чрез вътрешни избори, съобщи заместник–председателят на партията Веселин Методиев.
Окончателното нареждане на листите на кандидатите на коалицията СДС- ДСБ ще стане, след като бъдат уточнени и останалите им партньори и след като сините определят своите кандидати на 11 април, уточни Методиев. ДСБ и СДС водят разговори със социалдемократите, със земеделските формации, с Новото време. От партията на Иван Костов отново се обявиха за широка дясна коалиция.
Методиев отрече слуховете, че споразумението със СДС е застрашено от разпадане. Няма никаква заплаха, коалиционното споразумение е стабилно и ще бъде такова и в предстоящите години, увери той.

На второ място в класирането на вътрешните избори на тъмносините е бил избран Константин Димитров. Той обаче се е отказал от надпреварата за Европейския парламент, за да участва в тази за националния. Борис Станимиров, Пламен Цветков, Юсеф Ез Един Дакак, Росица Рачева, Ваня Танчева-Манчева, Антон Андреев и Драгомир Бояджиев са останалите кандидатури, които ще издигнат тъмносините. /Камелия Цветанова, БЛИЦ