Депутатите промениха дневния си ред и започнаха работата си с избор на председатели на трите комисии, по които нямаше разбирателство.

Радостин Василев от "Продължаваме промяната" обяви, че парламентарната му група няма да издига отново неговата номинация за председател на Комисията за децата, младежта и спорта: "Не желая да влизам в калните борби на ДПС, не желая да ставам част от задкулисие, което е далеч от тази парламентарна зала, вероятно свързано с президентството с Весела Лечева...не знам с кого, аз не искам да ставам председател насила".

Той се обърна към депутатите от БСП и ги помоли да не подкрепят кандидата на ДПС за председател на тази комисия, съобщава БНР.

Въпреки това 13 народни представители от левицата гласуваха "за" и номинираният от ДПС Халил Летифов беше избран за председател на Спортната комисия. Той получи 123 гласа в подкрепа, 58 от ПП и ДБ бяха против, а шестима се въздържаха.

Гласуването за председател на Комисията по земеделие раздели депутатите и заради недостатъчно брой участвали в гласуването за председател, бяха направени две проверки на кворума, които показаха, че в пленарна зала има необходимият брой депутати, за да продължи заседанието.

В крайна сметка кандидатът на "Продължаваме промяната" Росен Костурков успешно беше избран за председател на Комисията по земеделието, храните и горите с 99 гласа "за", 84 "против" и 14 "въздържали се".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук