Най-важният извод, който трябва да си извади Европа, е как да брани заедно своите граници, защото един малък вирус успя да пребори този голям конгломерат. Като отмине пандемията, ще трябва да мислим за реформи в ЕС.

Това каза в предаването "Беновска пита" по Канал 3 евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Аз нямам обяснение защо беше приет пакета "Мобилност". В момента българските шофьори спасяват живота на западноевропейците. Във всички болници в Западна Европа лекарствата и маските се доставят от български камиони.

Българските шофьори спасяват човешки животи. А тези наши западни партньори, приеха пакет "Мобилност" и по този начин ще отнемат работните места на нашите шофьори.

В момента пакет "Мобилност" все още не действа и всички западноевропейски правителства молят нашите шофьори да не се прибират до България, да не правят почивки на 12 часа и да спят в кабините, за да доставят животоспасяващи лекарства и предпазни средства.

Това ми изглежда лицемерно", заяви Джамбазки.

Той коментира и темата за ромските махали в България и напрежението, което избухна преди два дни във "Факултета".

"Този вирус убива най-вече хората, които живеят без да спазват правила, без да спазват изолация и хората, които си правят каквото си поискат.

Аз съм го заявил ясно - трябва да има пълно затваряне на циганските гета и пълна свобода свобода за хората, които са дисциплиниирани. Трябва да затворим гетата и да отворим парковете", обяви Ангел Джамбазки.